Garanties

Standaard heb je recht op de geldende wettelijke garantie. De Nederlandse wet stelt dat jij als consument mag verwachten dat een product gedurende een logische termijn ‘deugdelijk’ is. Dat betekent dat je ervan uit mag gaan dat het door jou bestelde product bij normaal gebruik een te verwachten tijd meegaat.
Binnen de termijn van garantie kun je een product dat gebreken vertoont terugsturen ter reparatie, voor een vergelijkbaar product ter vervanging of je geld terugkrijgen.
Wanneer een gekocht product mankementen vertoont binnen de garantietermijn, neem dan zo snel mogelijk contact op met Ronafly.  

Garantie sieraden

Garantietermijnen sieraden
Voor alle sieraden/sieraadonderdelen (incl. verzilverd) geldt een garantietermijn van 3 maanden .
Voor 925 sterling zilveren sieraden/sieraadonderdelen geldt een garantietermijn van 6 maanden.

Uitzonderingen garantie sieraden
Er zijn een aantal uitzonderingen die je niet standaard recht op garantie op de sieraden geven.

Als zich niet gehouden wordt aan de door Ronafly gegeven instructies (zie sieraden informatie), of als je het product op een verkeerde manier hebt gebruikt, heb je geen recht enige vorm van herstel, vervanging of vergoeding. Ook vervalt de mogelijkheid op enige vorm van garantie indien het product bewerkt is.

Buiten de garantie valt:
Beschadiging door normale slijtage
Verzilverde en vergulde onderdelen en sieraden zijn voorzien van een laagje edelmetaal (zoals zilver of goud) over onedele metalen. Dit maakt de sieraden goedkoper en vaak betaalbaarder, maar ook minder duurzaam. Uiteindelijk zal het laagje edelmetaal wegslijten. Hoe snel dit zal gaan hangt af van verschillende factoren, waaronder de zuurtegraad van de huid. Het gebruik van chemische middelen zoals parfum en crèmes zal dit proces versnellen. Direct contact tussen sieraden en chemische middelen wordt dan ook sterk afgeraden.
Ook sieraden van edelen metalen zoals zilver zullen na verloop van tijd enige vorm van slijtage tonen bij het dragen. Een sieraad bestaat meestal uit meerdere onderdelen en doordat deze over en langs elkaar bewegen zullen kleine krasjes ontstaan.

Breuk van een ketting
Voor mijn sieraden maak ik voornamelijk gebruik van RVS en 925 sterling zilveren kettingen. Bij inkoop wordt gelet op de kwaliteit en wordt de stevigheid getest. Bij normaal gebruik zou de ketting niet mogen breken. Echter, door ergens achter te blijven hangen of wanneer een kind aan de ketting trekt kan ervoor zorgen dat de ketting breekt. Dit geeft geen recht op garantie.

Verkleuring door het gebruik van make-up, parfum, crèmes of haarlak
Middelen zoals make-up, parfum, crèmes en haarlak kunnen de materialen aantasten en daarmee verkleuring veroorzaken.

Verkleuring door een hoge zuurgraad van de huid

Beschadiging door foutief schoonmaken
Ondanks het gebruik van kwalitatief goede materialen blijven sommige materialen en daarmee de sieraden enigszins kwetsbaar. Door verkeerd behandelen, zoals foutief schoonmaken kan (onherstelbare) beschadiging aan een sieraad geven. Gebruik zeker geen schuurmiddelen of zepen. Zelfs het gebruik van kraanwater kan de materialen aantasten, doordat hier een kleine hoeveelheid chloor inzit.
Verkleuring door oxidatie kan d.m.v. met een droge zachte doek of een speciaal sieraden doekje schoongepoetst worden (regelmatig bijhouden).

Bewerking door een andere partij dan Ronafly

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je sieraad, is het belangrijk zorgvuldig met het sieraad om te gaan. De sieraden van Ronafly worden zorgvuldig gemaakt van kwalitatief goede materialen, maar het blijft een sieraad. Wees er dus altijd voorzichtig mee.

Kijk voor ‘verzorgingstips’ om een sieraad zo lang mogelijk mooi te houden op de pagina sieraden informatie.

Garantie producten
(Accessoires, (huis)decoratie en stationery producten)

Garantietermijn producten:
Voor alle producten geldt een garantietermijn van 3 maanden.

Uitzonderingen garantie sieraden
Er zijn een aantal uitzonderingen die je niet standaard recht op garantie op de producten geven.

Garantie geldt alleen voor product- en/of op fabricage fouten.Als je het product op een verkeerde manier hebt gebruikt, heb je geen recht enige vorm van herstel, vervanging of vergoeding. Ook vervalt de mogelijkheid op enige vorm van garantie indien het product bewerkt is.

Buiten de garantie valt:
Schade door foutieve omgang van producten
Het ene product is kwetsbaarder dan de ander, maar voor allemaal geldt, ze zijn niet onverwoestbaar. Notitieboeken zullen beschadigen wanneer je ze laat vallen, de rits van een tas kan kapotgaan wanneer je deze bij een overvolle tas toch probeert te sluiten. Schade door eigen toedoen geeft dan ook geen recht op garantie.  

Beschadiging door normale slijtage:
De meeste producten in het aanbod van Ronafly zijn gebruiksvoorwerpen en zullen hierdoor in de loop der tijd gebruiksschade oplopen. Hoe snel dit gaat is uiteraard afhankelijk van de mate waarin het product gebruikt wordt.

Verkleuring/vervagen van kleuren
Ondanks het gebruik van goede materialen, kwalitatief goede inkten en eventuele coatings, zullen alle producten uiteindelijk kunnen verkleuren bij (langdurig) contact in direct zonlicht.